• Mut zur Lücke 5.0
    Wittenberg (Ger)

    Competition 2018
    1st prize

    in co-operation with atelier stäbler

    The gap between the buildings will be filled with a three-storey structure, which will feature the stipulated gabled roof, and picks up on the variation in heights of the adjacent buildings with dormer windows of equally varying widths. The standard floors are geared around the façade of the predecessor building, and have flush, frameless windows.

    As a further nostalgic touch, the former façade structure will be displayed in full. The ground floor extends down into the property to form a separate structure, which, with its gentle curves and green roof, follows a garden theme. It creates lush courtyards and acts as a response to the ‘ladder-like layout’ of the courtyard construction. Two additional cubes are set on top of the sweeping ground floor next to the front building. These are two-storey and earmarked solely for residential use.

Mut zur Lücke 5.0
Wittenberg (Ger)

Competition 2018
1st prize

in co-operation with atelier stäbler

The gap between the buildings will be filled with a three-storey structure, which will feature the stipulated gabled roof, and picks up on the variation in heights of the adjacent buildings with dormer windows of equally varying widths. The standard floors are geared around the façade of the predecessor building, and have flush, frameless windows.

As a further nostalgic touch, the former façade structure will be displayed in full. The ground floor extends down into the property to form a separate structure, which, with its gentle curves and green roof, follows a garden theme. It creates lush courtyards and acts as a response to the ‘ladder-like layout’ of the courtyard construction. Two additional cubes are set on top of the sweeping ground floor next to the front building. These are two-storey and earmarked solely for residential use.