• Road maintenance depot
    Schönfeld/Wiesa

    The 180-m-long hall housing all the salt storerooms and workshops involves very few changes to the difficult topography. The competition entry required the administrative office to be perched above this hall in an aluminium box, like an airport control tower. In contrast to this, we planned to clad the roof and façade of the hall in wood, similar to a barn. For cost reasons, the administration office was brought down next to the hall instead. The hall was also clad in trapezoidal sheeting in 8 different brown/grey shades from the manufacturer’s standard collection.

    Main useable floor space 2,000 sqm
    2008 Completion

    2003 Selection process
    1st prize

Road maintenance depot
Schönfeld/Wiesa

The 180-m-long hall housing all the salt storerooms and workshops involves very few changes to the difficult topography. The competition entry required the administrative office to be perched above this hall in an aluminium box, like an airport control tower. In contrast to this, we planned to clad the roof and façade of the hall in wood, similar to a barn. For cost reasons, the administration office was brought down next to the hall instead. The hall was also clad in trapezoidal sheeting in 8 different brown/grey shades from the manufacturer’s standard collection.

Main useable floor space 2,000 sqm
2008 Completion

2003 Selection process
1st prize