• Canteen Chemnitz

    Conversion of a shop into a 100-seat company canteen at the public authority centre. The new atrium serves as natural lighting for the 16-m-long space, creating a connection with the outside world. Printed glass surfaces filter interior and exterior views. Seating recesses between the existing reinforced concrete columns add variety to the space. Existing wooden reliefs have been restyled.

    Main useable floor space
    470 sqm
    2009 Competition

    2005 expert review process
    1st place
    2011 Heinzeaward
    Shortlist

Canteen Chemnitz

Conversion of a shop into a 100-seat company canteen at the public authority centre. The new atrium serves as natural lighting for the 16-m-long space, creating a connection with the outside world. Printed glass surfaces filter interior and exterior views. Seating recesses between the existing reinforced concrete columns add variety to the space. Existing wooden reliefs have been restyled.

Main useable floor space
470 sqm
2009 Competition

2005 expert review process
1st place
2011 Heinzeaward
Shortlist