• Bauhaus Kiosk
    Competition 2018

    Weimar (D)

    The design for the kiosk at Weimar’s Bauhaus Museum uses the Dessau refreshment stand, designed by Mies van der Rohe, as the basis for further interpretation of the 1932 original.

    The structure has been adapted to suit local needs, but retains its original shape, and thereby acting as a connecting link between the early days of the Bauhaus in Weimar, its peak in Dessau, and the present.

    The structure and its adjacent ‘garden walls’ have been reproduced from recycled plastic as 3D prints.

    The main structure, with external dimensions of 2.5m x 4m, complies with the maximum gross floor area. It can thus be transported on a flat-bed trailer and positioned using a crane.

Bauhaus Kiosk
Competition 2018

Weimar (D)

The design for the kiosk at Weimar’s Bauhaus Museum uses the Dessau refreshment stand, designed by Mies van der Rohe, as the basis for further interpretation of the 1932 original.

The structure has been adapted to suit local needs, but retains its original shape, and thereby acting as a connecting link between the early days of the Bauhaus in Weimar, its peak in Dessau, and the present.

The structure and its adjacent ‘garden walls’ have been reproduced from recycled plastic as 3D prints.

The main structure, with external dimensions of 2.5m x 4m, complies with the maximum gross floor area. It can thus be transported on a flat-bed trailer and positioned using a crane.