• house lw17

    planing 2017

    Erfurt’s historic old town being a touristic centre, the majority of the city’s population lives in the more affordable surrounding districts. The limited availability of land brought this family to the underrated north, where a vacant lot with private courtyard was there to be filled. To minimise costs, the block was limited to only two detached houses, each provided with an own open space.



  • To keep the budget as low as possible while simultaneously creating an eco-friendly footprint, particular focus was placed on the choice of construction materials. The wooden structure is enhanced by recycled windows and a façade made of trapezoidal sheet metal. The rough material of the metal façade is broken by reflective oriels, which continue the edgy exteriors of the neighbouring buildings and extend the interior, enabling two families of six to inhabit their new house spanning an area of 150 sq m.
house lw17

planing 2017

Erfurt’s historic old town being a touristic centre, the majority of the city’s population lives in the more affordable surrounding districts. The limited availability of land brought this family to the underrated north, where a vacant lot with private courtyard was there to be filled. To minimise costs, the block was limited to only two detached houses, each provided with an own open space.



To keep the budget as low as possible while simultaneously creating an eco-friendly footprint, particular focus was placed on the choice of construction materials. The wooden structure is enhanced by recycled windows and a façade made of trapezoidal sheet metal. The rough material of the metal façade is broken by reflective oriels, which continue the edgy exteriors of the neighbouring buildings and extend the interior, enabling two families of six to inhabit their new house spanning an area of 150 sq m.