• train station complex
    Balingen (G)

    recognition competition 2017
    In co-operation with clubL94 landscape architects

    Greater use will be made of buildings around the station square to define it more clearly, and new structures will be used to reduce its size to a more proportionate, pleasant scale.

    Another ‘little square’ will be established along the historic footpath and surrounded by two new buildings. The sequence of the station square, a narrow path, and the ‘little square’ allows the new residential district located behind to be accessed in small stages. A lane cuts diagonally across the residential blocks, while footpaths branching off to the side connect the new district to the city, and provide interesting views of the surrounding housing development.

train station complex
Balingen (G)

recognition competition 2017
In co-operation with clubL94 landscape architects

Greater use will be made of buildings around the station square to define it more clearly, and new structures will be used to reduce its size to a more proportionate, pleasant scale.

Another ‘little square’ will be established along the historic footpath and surrounded by two new buildings. The sequence of the station square, a narrow path, and the ‘little square’ allows the new residential district located behind to be accessed in small stages. A lane cuts diagonally across the residential blocks, while footpaths branching off to the side connect the new district to the city, and provide interesting views of the surrounding housing development.